Air Mata

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ni dua kali aku banyak bazir air mata. Daripada semalam, daripada hari tu aku banyak bazir air mata. Aku tak tahu apa dah jadi pada diri aku. Aku semakin keliru siapa aku sebenarnya. Aku makin kelam dipengaruhi bayang-bayang aku sendiri. Aku makin tak kuat. Aku makin banyak mengangguk daripada berkata-kata. Ya Allah..

Siapa diri aku sebenarnya? Aku setiap masa dalam kekeliruan. Apa dah jadi pada aku sebenarnya?? Aku tak tahu tak tahu dan tak tahu. Aku menangis sentiasa mengenangkan perkara yang aku dah buat. Rasa bersalah setiap langkah yang aku buat. Aku jadi stres. Aku nak nangis setiap masa! Aku tak ramai kawan. Yang aku kenal cuma Da, Di, dan Iz. Dan bila diorang dah setel masalah diorang dan aku je tinggal bermasalah, diorang tak dapat nak tolong aku. Aku pun terkapai-kapai cari pertolongan. Disebabkan aku pendiam sangat, aku takde kawan yang boleh temankan aku pg pekan esok selesaikan ptptn esok.

Dan sekarang baru aku kenal siapa kawan sebenar. Rupa-rupanya tak ada langsung yang baik hati sudi tolong selesaikan masalah aku. Sekurang-kurangnya, bagilah support atau naikkan semangat. Oooo!! Macam ni orang perlakukan aku. Bila orang minta tolong aku, beria aku tolong tapi bila aku minta tolong, tak ada benda yang boleh diharapkan! Okey, aku nekad aku takkan pergi Pekan esok. Sebab:

Aku takde kawan yang boleh inform aku bas nak gerak ke dah setel pe semua. Pekan tu kalau aku sesat aku nak mintak tolong sapa. Kang aku macam orang gila mencari bas. Aku stres tau tak takde sape yang nak temankan. Ada tu naik kete sewa jer. Kenapalah tak leh hantar sendiri jer ptptni ni. Ini SEMUA KESALAHAN AKU !!! Aku tahu !!! Rumet kata pagi tadi gerak pukul 10 pagi, aku memang cadang nak pergi dengan dia, ingatkan aku dengan dia boleh lah setel sesama. Sekali dia yang setel dulu. Disebabkan kawan dia tolong ambikkan no untuk dia. Sepatut nya aku pergi pekan dengan dia esok ni. Eyy, kalau betul kawan , kawan aku yang lain akan tanya lah, kau dah pergi ke apa ke, bagi semangat ke. Ok fine. This is how the world treat me, alright, I will treat them nicely then,… for sure… Tapi esok aku takkan pergi pekan!! Aku stres! Orang lain setel , aku tak setel lagi. Aku pun, masalah aku takde sape boleh selesaikan.

aku tak nak

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s