Mimpi Indah

Pagi tadi aku mimpi best jugaklah. Aku mimpi, aku tinggal kat umah lama yang dulu. Hmm. Aku, mak dengan kakngah susun susn tempat tidur. Ada tiga tilam. Susun arah sana, kejap susun arah sini, sebab mak citer macam2 terjadi kalau susun arah sini. Pernah tangan mak kene pegang dekat hantu, dalam mimpi tu laa. Seriously, dalam mimpi tu, aku terasa macam real takutnya. Sekali, aku keluar rumah. Pintu rumah lama dulu kan ngadap jalan. Aku keluar pandang arah kiri. Pehh.. SubhanAllah. Allahu Akhbar!!! Cantik giler. Milky way depan mata aku. Aku terperanjat lah. Tak pernah2 tempat aku ni boleh nampak jelas milky way macam tu.

milky-way

Sebab, ikutkan fakta, kalau nak nampak jalur jalur bintang, milky way tu, tempat tu kene gelap. Tapi, dalam mimpi aku ni, aku nampak clear. Aku boleh nampak sendiri, dalam mimpi tu aku sngat terkejut. Terus ke berlari arah tu milky way tu, panjat pokok, semak samun kat situ semata2 nak tengok milky way lagi dekat. Waktu aku nak panjat tu pulak, sekali aku terpijak paku. Aku ingatkan tulang ikan sebab nampak cam kecik tulang yang tercucuk tu, sekali, aku tarik keluar, paku karat rupanya. Seriously, kesakitan dia terasa macam real tapi tak sakit sangat pun. Aku pun bergerak ke tengah laman rumah aku. Sekeliling aku background warna biru, umpama, kalau dunia betul rumput warna hijau, dalam mimpi aku tu, seluruh tanah warna biru. Dan, ada rumah warna kuning campo warna apa entah. Ya Allah, walaupun mimpi aku x full tapi best wehh dapat mimpi milky way !!!!

tumblr_mbv064qdhd1rdikavo1_400

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s