Tak Sudah lagiii

Assalamualaikum.. Ya Allah…

Makin menjadi-jadi pulak aku tengok perangai Siti Kasim. Aku tak paham apa masalah dia nak putar belit kritik kutuk Islam. Hati dia… hmmm… kasihan aku tengok orang begini. Sebab masanya banyak dihabiskan untuk perkara yang tak berfaedah. Wujudnya orang macam Siti Kasim ni lah sepatutnya dapat menyatupadukan kita umat Islam untuk menghadapi tentangan orang-orang kafir dan fasik. Status agama dia aku tak sure lah. Kalau pada pandangan aku, kalau dia dah kata macam-macam pasal Islam, dia dah tak Islam dah tu. Mana boleh tentang agama Islam, mana boleh mengutuk Allah dan para anbiya.

Kenapa orang tak nak tangkap siti kassim dan konco konconya sebab dia telah menyentuh sensitiviti Islam kot. Sebelum ni Dr zakir naik datang, kau beria kata dia sentuh sensitiviti kaumlah, apalah, tapi siti kasim ni aku tengok lagi bahaya. Dah lah sentuh bab agama Islam pulak tu, agama rasmi negara Malaysia. Ini menyentuh sensitiviti agama. Ini menyentuh sensitiviti agama. Ini menyentuh sensitiviti agama. Kenapa pihak kerajaan tak banteras kan siti kasim ni betul2? Ooohhh kalau agama lain kaum lain kemain kau kata bila Islam nak buat ceramah je kau kata sentuh sensitiviti apa entah kau, tapi bila orang macam siti kasim terang lagi bersuluh cuba membuat pergolakan kau tak nak pulak nak serang. Urghhh..

Ini Islam kot, tak nak pulak kau nak buat undang-undang mengharamkan perbuatan menyentuh sensitiviti agama. Eh, sabar, undang-undang macam ni wujudkan? Jadi, kenapa tak banteras jer Siti Kasim dengan Raja Bomoh yang merepek-repek tu. Dah lah memalukan kaum, lepas tu memalukan agama pulak.

Aku sampai satu tahap aku dah malas nak update apa benda news kat facebook. Baik main WeChat dengan Twitter. Aku WeChat hal aku je, aku tak bukak people nearby pe semua nak tambah kawan.hhahahah… tiba-tiba… ish,…. aku nak midterm test niii…. urghhh… serabut aku tengok siti kasim dengan raja bomoh bagai ni. Dalam hati aku kasihan bila tengok orang tua yang jadi sekutu raja bomoh ni. Tak adalah, diorang tu, diorang just mengikut perintah raja bomoh tu, sprinkle sana sprinkle sini apa benda entah,,, kesian gak tengok orang tua macam, ishhh… tetiba terfikirkan zaman kanak-kanak diorang macam mana entah sampai jadi macam tu… ada orang zaman kanak-kanak nakal tapi besar jadi baik matang…. ada orang zaman kanak-kanak tak semuanya gembira, banyak pahit… mana tahu psikologi kan… tapi aku rasa overall semua masalah hati kalau benda-benda yang mensyirikkan agama ni. Allah je yang berkuasa menentukan arah hati kita nak buat apa…

Wallahua’lam….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s